Wij organiseren van midden april t/m juni natuurlessen voor het basisonderwijs. De lessen zijn voor groep 1 t/m 8, waar de leerlingen een rondleiding krijgen met uitleg over de insecten die rondvliegen in de tuin en het insectenhotel bewonen. Verder krijgen ze herkenningskaarten uitgereikt waarmee ze hun kennis kunnen vergroten van wat er rondvliegt en kruipt. Er zijn kijkpotjes waarin de kinderen een insect kunnen vangen en bekijken. 

Er wordt uitgelegd wat voor een diertje er in zit. De diertjes worden daarna zo snel mogelijk weer losgelaten.  (géén vlinders want die zijn te kwetsbaar)

Door het enorme aantal verschillende soorten bloemen hebben wij natuurlijk ook flinke verscheidenheid aan  insecten, dat is biodiversiteit levend in beeld.

Als nooit tevoren is het zó belangrijk om te laten zien wat het belang van insecten is in onze voedselketen. Dat is allemaal te ontdekken in de tuin, kijken , ruiken en proeven. Er staan niet alleen bloemen maar ook kruiden en vruchtdragende planten. Zo zie je wat er gebeurt na de bestuiving door de insecten.

 

Een groep van 30 kinderen is het maximum, kosten  € 1,-  per kind. Ouders en leerkrachten betalen niets.

Toilet aanwezig.

foto's © Simone de Boer